Varför ska vi anställa dig?

Många tycker att frågan ”Varför ska vi anställa dig?” är en av de svåraste frågorna under hela anställningsintervjun.

Tycker du också det? Oroa dig inte – här är ett förslag på hur du kan besvara den.  Skapa ditt svar med hjälp av instruktionerna nedan. Öva lite. Du kommer framstå som en utmärkt kandidat för tjänsten.

Vi behöver:

  1. Titeln på tjänsten du ska söka.
  2. De två viktigaste arbetsuppgifterna du kommer ha.
  3. Vad du tycker om detta. Förslag: spännande / roligt / meningsfullt.
  4. Exempel på vad du gjort tidigare som du upplever är relevant för utmaningarna.
  5. Vad kan du göra för företaget kortsiktigt?
  6. Vad kan du göra för företaget långsiktigt?

Fyll i dina svar i nedanstående text.

Som [1] skulle jag arbeta med [2], något jag skulle tycka var väldigt [3] och det skulle passa mig väldigt bra eftersom jag tidigare har erfarenhet av [4], vilket får mig att tänka att jag hade gjort ett bra jobb som [1]. Jag kommer kunna bidra till [företagets namn] både kortsiktigt, genom att [5] och långsiktigt, genom att [6].

Här kommer ett svar där jag låtsas vara en person  som söker jobb som CV-skribent  hos oss på CV Gruppen. Jag infogar svaren från 1-7. Då blir det såhär:

Som CV-skribent skulle jag arbeta med att intervjua människor och försöka förstå deras mål och drivkrafter i arbetslivet. Det skulle vara väldigt spännande och det skulle passa mig väldigt bra eftersom jag är bra på intervjuteknik och tidigare har arbetat med text på olika sätt: bland annat som krönikör för en tidning och dessutom har jag tagit kurser i samtalsmetodik, vilket får mig att tänka att jag redan har många av de kunskaper man behöver för att göra ett bra jobb som CV-skribent. Jag kommer kunna bidra till CV Gruppen både kortsiktigt, genom att ge varje kunde en unik upplevelse av service, men också långsiktigt, genom att, efter ha arbetat ett tag – kunna komma med förslag för hur tjänsterna ni erbjuder kan utvecklas.

Lycka till!
Varför ska vi anställa dig? är skrivet av Klara Berg, CV Gruppen.

Gillade du vad du läste? Sharing is caring! Du får gärna både dela och länka till blogginlägget!
Och du, lycka till med jobbsökandet!