Vad är ett jobbmatchningsverktyg?

Genom att ladda upp ditt CV och personliga brev i en tjänst för jobbmatchning gör du din profil tillgänglig för rekryterare och arbetsgivare. Ett jobbmatchningsverktyg är ett system eller en mjukvara som matchar kandidater med tjänster utifrån nyckelord eller utbildning, arbetslivserfarenhet eller andra faktorer såsom t.ex. språkkunskaper. Det mest populära verktyget för rekryterare att hitta kandidater är Linkedin. På Linkedin kan även du som kandidat hitta jobbannonser och få förslag på tjänster som passar din erfarenhet.

Utnyttjar du Linkedin på rätt sätt så kommer nätverket att börja ”arbeta för dig”. Du kommer med stor sannolikhet att presenteras för nya tjänster som du inte ens visste fanns. Läs mer om möjligheterna med Linkedin och få värdefulla tips om hur du skapar en bra Linkedin-profil här.

Ett annat jobbmatchningsverktyg är Zugma. Zugma är ett modernt jobbmatchningsverktyg som samarbetar med CV Gruppen. På såväl Linkedin som Zugma kan arbetsgivare se din profil och väljer vilken kandidat de önskar ta kontakt med. Alla kan ha nytta av att registrera en profil, oavsett var man befinner i karriären.  Du behöver bara registrera din profil en gång, därefter har du möjlighet att bli synlig för arbetsgivare i hela Sverige. Tänk dig känslan och tillfredsställelsen av att bli kontaktad av en arbetsgivare utan att behöva skicka in en traditionell jobbansökan! Läs mer och registrera dig på Zugma här.
Vad är ett jobbmatchningsverktyg? är skrivet av Klara Berg, CV Gruppen.

Gillade du vad du läste? Sharing is caring! Du får gärna både dela och länka till blogginlägget!
Och du, lycka till med jobbsökandet!