Personligt brev – Rubrik

Vad är egentligen en bra rubrik för ditt personliga brev? I detta blogginlägg får du värdefulla tips!

Det är äntligen dags att skicka en ansökan till drömjobbet!  Sedan barnsben har du lärt dig vikten av att inleda en text på ett starkt och övertygande sätt. Inledningen och de första raderna av ditt personliga brev är otroligt viktiga, och tips på hur du bäst formulerar din inledning får du i detta blogginlägg. Men vad ska du egentligen välja för rubrik? Vi ska inte göra det svårare än vad det egentligen är…

Detta vill du undvika

När du skriver ditt personliga brev vill du i alla lägen undvika att det ska kännas standardiserat, dvs. som ett brev i mängden, en massansökan. Detta gäller inte bara själva löptexten, utan även din rubrik. Ett personligt brev behöver inte alltid innehålla en rubrik, men i de fall som du använder en rubrik så är det viktigt att du gör den unik, relevant och riktad mot den tänkta tjänsten.

Så här kan du kan skriva

Väljer du att ha en rubrik i ditt personliga brev så är ett förslag att nämna den tänkta tjänsten och/eller företaget i rubriken. Genom att göra detta visar du direkt att ditt brev är skrivet till just det specifika jobbet. Ett annat förslag är att lyfta en personlig egenskap eller erfarenhet som du vet efterfrågas. Skulle du t.ex. vara en mycket proaktiv person och proaktivitet är något som efterfrågas i jobbannonsen, så kan en rubrik som beskriver din proaktivitet därför passa bra.

Lyckas du inte få till en bra rubrik enligt tipsen ovan så är mitt råd att hoppa över den helt och hållet. Ditt personliga brev är trots allt bara ett brev, och ett brev måste inte innehålla en rubrik. Väljer du bort rubriken och inleder ditt brev med ett ”Hej…” så är det viktigare än någonsin att de efterföljande meningarna är knivskarpt anpassade till mottagaren. Du vill både skapa uppmärksamhet och visa på ditt intresse för tjänsten, så hoppa över standardfraser som t.ex.

Hej!
Mitt namn är Erik, jag är 35 år gammal och söker nu…

Tips på bättre inledningar än den ovan hittar du här. För dig som önskar experthjälp med ditt personliga brev så kan du läsa mer om våra tjänster här.
Blogginlägget Personligt brev – Rubrik är skrivet av Simon Håkansson, CV Gruppen.

Gillade du vad du läste? Sharing is caring! Du får gärna både dela och länka till blogginlägget!
Och du, lycka till med jobbsökandet!