Mindre nervös inför intervjun på två minuter

Hjärtat klappar, svetten rinner. Mycket står på spel. Klart du är nervös! Att gå på en arbetsintervju är på många sätt en stressande situation. Men lugn! Det finns ett enkelt trick för att minska nervositeten på bara två minuter!

Professorn Amy Cuddy forskar om kroppspråk vid Harvard University i USA. Hon och hennes kollegor undersökte för några år sedan hur kroppspråk inte bara påverkar hur andra uppfattar oss utan även hur vi uppfattar oss själva. De kom fram till att genom att låtsas vara mäktig och stå eller sitta i en mäktig position påverkas hormonerna vi har i kroppen och vi känner oss mindre stressade. Galet men sant! Så hur gör man?

Det är enkelt. Istället för att sitta med benen i kors, axlarna framskjutna, mobilen i handen och ”göra dig liten” i en fåtölj innan intervjun smiter du in på toaletten i två minuter. Ställer dig bredbent, sätter händerna i sidorna och höjer upp hakan. En maktposition. Sedan står du kvar där i två minuter och när du kommer ut igen kommer din kropp ha övertygat hjärnan om att du är mindre nervös!

Helt klart värt ett försök när det är dags för nästa intervju! Eller varför inte inför löneförhandlingen?

Fake it ’til you make it!

När du ändå ska på intervju… Vi har sammanställt de vanligaste intervjufrågorna som du med största sannolikhet kommer att behöva svara på. Läs blogginlägget här >
Mindre nervös inför arbetsintervjun är skriven av Linda Karlsson, CV Gruppen.

Gillade du vad du läste? Sharing is caring! Du får gärna både dela och länka till blogginlägget!
Och du, lycka till med jobbsökandet!