Var ska jag lägga kontaktuppgifterna i mitt CV?

Du har hittat drömjobbet. Uppdaterat ditt CV och skrivit ett personligt brev. Du är redo att skicka in ansöka. Glöm då för allt i världen inte det viktigaste! Dina kontaktuppgifter!

Att ha med kontaktuppgifterna i sitt CV bör vara en självklarhet. Rekryteraren ska utan problem kunna hitta dem för att ha möjlighet att kontakta dig inför en intervju. Det samtalet vill ingen missa! Men var ska de vara placerade? Det finns förmodligen lika många svar på den frågan som det finns ställen att skriva kontaktuppgifterna på.

Min rekommendation är att du lägger dem längst ner i ditt CV. Varför? Jo, även om kontaktuppgifterna är bland det viktigaste i ditt CV så är det knappast det mest intressanta. Ditt telefonnummer kommer inte vara anledningen till att du får jobbet. Inled därför ditt CV med det som är intressant. Dina erfarenheter, anledningarna till att du ska ha jobbet.

När rekryteraren sedan läst färdigt finns dina uppgifter där, längst ner i dokumentet. Enkla att hitta vid ett senare tillfälle men inte i vägen för det intressanta. Så vad ska stå med? Här kommer en snabb checklista:

  • Telefonnummer
  • Mejladress
  • Hemadress
  • Födelsedatum (inte personnummer, bara födelsedatum)

Namnet bör du ha med redan i början av ditt CV, som en presentation. Lägg det som rubrik.

Vill du få tips på vilka andra rubriker du bör ha med i ditt CV? Läs vårt blogginlägg om det här. Och du, lycka till i jobbsökandet!

Skrivet av: Linda Karlsson