Ska jag skicka mitt CV som PDF?

Många undrar vilket filformat som är bäst att använda när det är dags att skicka in sitt CV och personliga brev. Efter lite sökningar på Google verkar det som att de flesta rekryterare och headhuters föredrar ansökningar och CV:n som PDF-filer. Själv är jag av helt samma uppfattning.

Skickar du in ditt CV och personliga brev som en PDF-fil så försäkrar du dig om att dina dokument är ”låsta” och alltid ser ut som de ska. Oavsett om användaren använder en dator, surfplatta eller telefon. Layout och styckesindelningar kommer alltså aldrig att ”hoppa runt”. Ytterligare fördelar med PDF-formatet är att dokumenten inte går att redigera samtidigt som du slipper röda och gröna linjer från eventuella stavningskontroller.

PDF-filer är lätta att skapa!
Oavsett om du använder Word, Pages eller ett annat skrivprogram så går det alltid att spara ditt dokument som en PDF-fil (.PDF).

Tips! Tänk även på vad du döper ditt CV till. Ofta är filnamnet det allra första som syns för mottagaren, så använd ett logiskt och snyggt namn, t.ex. ”CV.Förnamn.Efternamn.PDF”.

Slutsats: Spara ditt CV i PDF-format och välj ett bra namn!

Vill du ha hjälp med att skapa ett av Sveriges vassaste CV:n? Läs mer om våra CV-paket här. Lycka till i jobbsökandet!
Ska jag skicka mitt CV som PDF? är skrivet av Simon Håkansson, CV Gruppen.

Gillade du vad du läste? Sharing is caring! Du får gärna både dela och länka till blogginlägget!
Och du, lycka till med jobbsökandet!